LJUBEZEN PO ŽENSKO. LJUBEZEN PO MOŠKO.
Z razumevanjem sebe in nasprotnega spola do srečnega partnerstva

Ona pričakuje, da ji bo on znal brati misli. On ne zna izraziti čustev, kot bi si želela ona. Ona od zveze zahteva preveč, on premalo. Ona ga želi spremeniti. On se ne želi spremeniti. Ona ima občutek, da pri hiši podpira tri vogale. On bi ji rad prišel naproti, če bi mu le dovolila. Partnerstvo je svojevrsten ples medsebojnega sodelovanja in iskanja strinjanja v nestrinjanju. O razlikah v doživljanju ljubezni in odnosov med moškimi in ženskami ter o tem, kako z razumevanjem sebe in nasprotnega spola do srečnega partnerstva, bosta – prav tako v svojevrstnem plesu – spregovorila Veronika Podgoršek in Bruno Šimleša.

V pogovoru z Veroniko Podgoršek in Brunom Šimlešo boste odkrili …
  • katere razlike med spoloma so stereotipne, katere pa bistveno vplivajo na harmonijo v odnosu
  • kako partnerja poslušati in tudi slišati ter poiskati rešitve, ki ustrezajo obema
  • zakaj je pomembno spraševati in preverjati ter jasno povedati svoje mnenje in želje


Veronika Podgoršek je doktorirala iz družinske relacijske terapije v Ljubljani in opravila terapevtsko specializacijo iz objekt-relacijske teorije in prakse v ameriškem Washingtonu. Pohvali se lahko z več kot 15 leti izkušenj; več kot 3000 terapevtskimi obravnavami; več kot 10.000 individualnimi, partnerskimi, družinskimi in supervizorskimi urami; štirimi izjemno branimi strokovnimi knjižnimi uspešnicami (peta in šesta prihajata na police v letu 2020), prodanimi v več kot 10.000 izvodih, ter več kot 9000 objavljenimi prispevki, TV- in radijskimi oddajami. Veronika Podgoršek je poročena in mati 4 otrok.Bruno Šimleša je priznani hrvaški pisec literature s področja popularne psihologije in duhovnosti. Doslej je objavil osem knjig, ki se uvrščajo med najbolj brane na svojem področju. V Zagrebu je diplomiral iz sociologije in dve leti vodil oddajo Svaki dan, dobar dan na hrvaški televiziji. Redno sodeluje s številnimi mediji na območju nekdanje Jugoslavije in piše tedensko kolumno za Jutranji list. Žensko združenje za boj proti raku Sve za nju mu je leta 2016 podelilo nagrado VAM za pomoč onkološkim bolnikom in ozaveščanje javnosti o problematiki raka. Njegov krog bralcev se vztrajno širi tudi v Sloveniji, kjer so doslej izšle štiri njegove knjige: Šola življenja: naučimo se imeti radi in živeti, kot si želimo, Ljubeznoslovje: zgradimo zdrave, srečne in strastne partnerske odnose, Umetnost življenja: naučite se ljubiti – sebe in druge ter Brez rokavic: o ljubezni, življenju, Bogu in duhovnosti.VERONIKA PODGORŠEK O SEBI
Kako bi se opisali s tremi pridevniki?
Zahtevna, disciplinirana, ljubeča.

Kaj je najpomembnejša lekcija, ki vas jo je naučilo življenje?
Lekcij nikoli ni konec. Vedno pridejo nove.

Kaj vas v življenju najbolj navdihuje?
Rast in razvoj.

Kaj najraje počnete v trenutkih, ki so samo vaši?
Počivam, razmišljam, ustvarjam, športam, se urejam.
BRUNO ŠIMLEŠA O SEBI
Kako bi se opisali s tremi pridevniki?
Vprašal sem svojo desetletno hčer, ki me je opisala takole: dobronameren, vedno najde prave besede, kdaj naredi napako, a jo tudi prizna, zabaven, domiseln, moder, moralen. Na lestvici od grozen do super – zelo dober do super očka 😃

Kaj je najpomembnejša lekcija, ki vas jo je naučilo življenje?
Da je treba izkoristiti vsak trenutek. So dnevi, ki jih je treba preživeti, kot da so zadnji, druge pa, kot da so prvi, in se čuditi stvarstvu.

Kaj vas v življenju najbolj navdihuje?
Ljudje, ki znajo ljubiti. Izobraženi ali neizobraženi, poslovno uspešni ali neuspešni, z otroki ali brez, stari ali mladi – da le znajo ljubiti.

Kaj najraje počnete v trenutkih, ki so samo vaši?
Pišem, uživam v naravi.