ČAS JE ZA LJUBEZEN!
Kaj nam preprečuje, da bi bili srečni v ljubezni oziroma partnerstvu?

Srečo v ljubezni oziroma partnerskem odnosu nam marsikdaj preprečujejo prepričanja, ki so se v nas globoko ukoreninila z vzgojo in socializacijo. Nekatera govorijo o stereotipnih razlikah med moškimi in ženskami, druga o »splošnih modrostih« (recimo da otroci ali poroka uničujejo strast), tretja pa so banalna in poenostavljena tolmačenja zakona privlačnosti. Ampak zakaj bi vztrajali pri razmišljanju, ki nas zavira? Na delavnici s hrvaškim »strokovnjakom za ljubezen« Brunom Šimlešo bomo spoznali najpogostejše zablode o ljubezni. Znebili se bomo toksičnih prepričanj, ki nam zastrupljajo um in srce, in s tem poskrbeli za izpolnjujoče in zadovoljujoče partnersko življenje.

Na predavanju Bruna Šimleše boste izvedeli:
  • koliko in kako se moški in ženske v resnici razlikujemo,
  • kako se rešiti občutka, da ne zaslužimo ljubezni,
  • kako ustvariti srečno zvezo,
  • kako zares deluje zakon privlačnosti.


Bruno Šimleša je priznani hrvaški pisec literature s področja popularne psihologije in duhovnosti. Doslej je objavil osem knjig, ki se uvrščajo med najbolj brane na svojem področju. V Zagrebu je diplomiral iz sociologije in dve leti vodil oddajo Svaki dan, dobar dan na hrvaški televiziji. Redno sodeluje s številnimi mediji na območju nekdanje Jugoslavije in piše tedensko kolumno za Jutranji list. Žensko združenje za boj proti raku Sve za nju mu je leta 2016 podelilo nagrado VAM za pomoč onkološkim bolnikom in ozaveščanje javnosti o problematiki raka. Njegov krog bralcev se vztrajno širi tudi v Sloveniji, kjer so doslej izšle štiri njegove knjige: Šola življenja: naučimo se imeti radi in živeti, kot si želimo, Ljubeznoslovje: zgradimo zdrave, srečne in strastne partnerske odnose, Umetnost življenja: naučite se ljubiti – sebe in druge ter Brez rokavic: o ljubezni, življenju, Bogu in duhovnosti.

BRUNO ŠIMLEŠA O SEBI
Kako bi se opisali s tremi pridevniki?
Preudaren, ambiciozen, dovzeten za ljubezen.

Kaj je najpomembnejša lekcija, ki vas jo je naučilo življenje?
Življenje ni generalka, zato je treba izkoristiti vsak trenutek. Za uživanje, ljubezen, čudenje, včasih le za počitek in samo dihanje. Bivanje …

Kaj vas v življenju najbolj navdihuje?
Krasni ljudje, ki znajo ljubiti, odpuščati, čutiti hvaležnost, ki se trudijo reševati probleme.

Kaj najraje počnete v trenutkih, ki so samo vaši?
Berem, brskam po spletu, sledim idejam, planinarim, ljubim …