ZVEZDANA MLAKAR

Najprej smo jo poznali kot odlično dramsko igralko, prvakinjo ljubljanske Drame. Prepričljivo je obvladovala tako odrske deske kot televizijske zaslone in filmska platna ter v bogati igralski karieri osvojila Borštnikovo in Severjevo nagrado ter Stopovo nagrado za igralko leta.

Z enako prepričljivostjo kot občinstvo v gledaliških dvoranah je kot voditeljica rubrike v jutranjem programu osvojila tudi gledalce malih zaslonov. Rubrika je postala tako gledana in priljubljena, da se je s pogovorno oddajo Zvezdana preselila v večerni termin nacionalne televizije in se z odkritostjo, preprostostjo in vedno zanimivimi gosti še bolj zasidrala v srca gledalcev. Z dobrohotno radovednostjo in iskrenim zanimanjem za človeka pred seboj zmore iz svojih sogovornikov zvabiti njihove najintimnejše zgodbe in s toplo, a svetlo lučjo posvetiti tudi na neprijetne, boleče, zapletene ali pogosto zamolčane teme. Da nam je potem vsem lažje pri duši in bolje v življenju.


ZVEZDANA MLAKAR O SEBI
Kako bi se opisali s tremi pridevniki?
Svetla, ranljiva, glasna.

Kaj je najpomembnejša lekcija, ki vas jo je naučilo življenje?
Naučila sem se, da je vera v misel, ki jo mislim, najpomembnejša; tisto, kar mislim, sem; to ustvarja svet okoli mene, mojo realnost; da sem jaz tista, ki lahko v najtemnejši noči vidim zvezde.

Kaj vas v življenju najbolj navdihuje?
Ljubezen!

Kaj najraje počnete v trenutkih, ki so samo vaši?
Pišem, rišem in sanjam, zakopana do kolen v zemljo, vanjo pišem, rišem in sadim sanje.