ČUJEČNOST V ODNOSIH
S čuječnostjo do boljšega odnosa s seboj in drugimi

Čuječnost kot vrnitev k sebi in življenju v tem trenutku ter tistemu, kar resnično šteje, postaja v kaosu vsakdanjega življenja vse pomembnejša za ohranjanje notranje stabilnosti, razsodnosti. Čuječnost namreč dokazano pozitivno vpliva na našo pozornost, kognitivne sposobnosti, čustvovanje, vedenje in fiziologijo ter s tem izboljšuje počutje in … odnose. Smo namreč izrazito odnosna bitja, zato se nas vadba čuječnosti v odnosu globoko dotakne.

Na delavnici z Robertom Križajem boste:
  • s praktičnimi vajami vadili čuječnost v tišini
  • raziskali doživljanje sebe in gojenje čuječnosti v odnosu
  • začutili, kako v družbi drugega, ki nas podpira s svojo prisotnostjo in čuječnostjo, zacvetita tudi naša prisotnost in čuječnost ter občutek povezanosti


Roberta Križaja so že med študijem ekonomije bolj zanimale notranje pokrajine kot medbančne obrestne mere. Kljub temu je bila odločitev za pot joge in meditacije, na katero se je podal leta 1998, veliko presenečenje tudi zanj. Od leta 2003 ju profesionalno poučuje – njegovo delovanje v svetu osmišljata veliko bolj kot delo prodajnika v informatiki, ki ga je opravljal dotlej.
Robert je ustanovitelj Centra za čuječnost SATI in centra City joga v Ljubljani, potrjeni učitelj izvornega programa čuječnosti (MBSR) in programa Čuječnost v odnosu (IMP) ter višji certificirani učitelj joge po metodi iyengar.
Izobražuje se v tujini na profesionalnih izobraževanjih pod vodstvom utemeljitelja treningov čuječnosti dr. Jona Kabatta-Zinna in njegovih sodelavcev. Na področju vpeljevanja čuječnosti v podjetja se je izobraževal tudi na Oxford Mindfulness Centru britanske univerze Oxford. Nenehno poglablja svoje znanje in izkušnje na izobraževanjih, meditacijskih odmikih in pod supervizijo s področja čuječnosti in geštaltske psihoterapije. Je oče treh sinov in dveh pastork. Kmalu bo pri Mladinski knjiga izšla njegova prva knjiga Čuječnost.

ROBERT KRIŽAJ O SEBI
Kako bi se opisali s tremi pridevniki?
Trmast, občutljiv, zanesljiv, nepredvidljiv.

Kaj je najpomembnejša lekcija, ki vas jo je naučilo življenje?
Po ovinkih se daleč pride.

Kaj vas v življenju najbolj navdihuje?
Povezanost, pristnost, človečnost.

Kaj najraje počnete v trenutkih, ki so samo vaši?
Počivam/uživam v tišini, vadim, igram tarok s prijatelji.