NA BOLJŠE
Dober odnos s seboj – dobri odnosi z drugimi in boljše življenje

»Kakor koli razmišljam, opazujem, poslušam, sodelujem v debatah, na skupinah in predavanjih, vedno znova prihajamo do istega bistva. Za dobro življenje, za dobre odnose, za pretočnost brez večjih čustvenih obtičalosti, za radost, smeh, sproščenost in dobro komunikacijo je najpomembnejši odnos, ki ga imamo s – seboj. Kdor ve, kdo je, kakšne so njegove prednosti in pomanjkljivosti, je samozavesten, ve, kam gre, kaj si želi in česa ne, ter pozna svoje meje in meje drugih; ta je obenem srečnejši kot tisti, ki se tega ne zaveda,« pravi Damjana Bakarič. In prav o tem bo govorila njena delavnica.

Z Damjano Bakarič se boste na delavnici naučili:
  • kako se ustaviti in pogledati ven iz kupa opravkov, nalog, dela, obveznosti, norega tekanja sem ter tja;
  • kako začutiti sebe;
  • kako spoznavati sebe, pogledati v temne dele, ki smo si jih zakrivali;
  • kako vsa ta spoznanja analizirati in zastaviti delo pri »postavljanju« sebe (družina, prijatelji, sodelavci, znanci ... načini delovanja, navade, misli, prepričanja ...).


DAMJANA BAKARIČ je bila 15 let neustrašna novinarka in strokovnjakinja za stike z javnostmi. Potem pa se ji je zgodilo, da je morala sredi povsem običajnega pogovora o službi zbežati na svež zrak, daleč stran od sogovornika, daleč stran od vseh. Začel se je njen boj z izgorelostjo, s tesnobo in napadi panike. Popisala ga je v knjigi Na tesnobi, ki je veliko pripomogla k detabuiziranju te tudi med Slovenci vse pogostejše psihične motnje in tako rekoč čez noč postala velika uspešnica.

Damjana, zdaj tudi priznana blogerka, predavateljica, svetovalka pri izgorelosti in tesnobi, voditeljica pogovornih večerov in vlogerka, se je po izidu prvenca še bolj posvetila iskanju osebnega zadovoljstva in iz njenih spoznanj je nastala navdihujoča druga knjiga Na boljše. »Odločila sem se za svojo pot, ki je marsikdaj težja, vendar na njej gradim svoje sanje, in ne sanje drugih. V ospredje sem postavila ljubezen: do sebe, življenja in drugih. Dovolim si ranljivost in dovolim si biti jaz. Brez tega ni pristnega življenja. Ni pristnih odnosov. In ljudje brez njih ne zmoremo,« pravi.

DAMJANA BAKARIČ O SEBI
Kako bi se opisali s tremi pridevniki?
Strastna, vztrajna, pristna.

Kaj je najpomembnejša lekcija, ki vas jo je naučilo življenje?
Iz vsake 'slabe' izkušnje lahko narediš mojstrovino v sebi ali zunaj sebe.

Kaj vas v življenju najbolj navdihuje?
Kaj me ne? To, da sem radovedna. Ljudje, knjige, narava, trenutki, pogledi, samospoznanja, pristna povezanost z drugimi – ljubezen in pogum, bojevništvo.

Kaj najraje počnete v trenutkih, ki so samo vaši?
Berem. Hodim v naravi, v gozdu. Ležim v travi in gledam v nebo. Uživam v tišini.